LINGGE YANG

Architecture & Art

Posts from the ‘Year Three’ category

This slideshow requires JavaScript.

The project is to design a place for well-being in Barnsley. Considering Barnsley’s social problems of the unemployment rate, obesity record, and traditional industry decline, urban farming was chosen as an interpretation of this topic. Including vertical farms, a restaurant, a workshop, a communal space, and a market, the building performs as a community complex providing fresh food and promoting healthy lifestyle.

Located in South Yorkshire, England, Barnsley has a great and proud history of coal mining and related industries, but now it is known for its run-down town centre and low employment. The council recently planned to redevelop the now vacant town centre.

The programme is composed of three main elements of producing, consuming and decomposing, which completes a food chain within this scheme. Using a mixed symbiotic system with Hydroponics, Fungiculture, and Aquaponics, the building is proposed to achieve an ecological balance by itself.

Leave a comment

This slideshow requires JavaScript.

The project is to design a poetry archive to house Edith Sitwell’s collection of work. The building is proposed to metaphorically interpret Edith Sitwell’s work and life though the spatial atmosphere. Locally sourced materials are used to manifest the town’s identity and also express a sense of nostalgia as Scarborough was Sitwell’s hometown.

Located on the North Sea coast of North Yorkshire, Scarborough is considered to be the largest holiday resort on the Yorkshire coast with the beautiful coastline, myriad casinos, and tearooms. The site is located along a mediaeval path named ‘Bolts’.

The design concept takes inspirations from Edith Sitwell’s work and tries to metaphorically interpret her life through the movement and the atmosphere inside the building.

The building is about taking the invisible to visible by exposing the archive to the public as a part of the Edith Sitwell exhibition. From dark to bright, protective to open, intimate to public, the building is intended to use atmospheric contrast to express Edith’s feelings and her desire of the world.

Leave a comment